nieuws

Vergankelijkheid en dood

“Dark Sun”, Wikimedia

Mijn zusje is nu bijna een jaar geleden gestorven. Dat doet me denken aan de dood en aan iets wat ik een tijdje terug beleefde.

Toen mijn moeder aan haar neef – dokter met een grote interesse in psychologie en psychiatrie –  vertelde dat mijn dochter ervan droomde om psychiater te worden, raadde hij haar aan om de boeken van Irvin D. Yalom te lezen. Onmiddellijk schoot ik in actie en plunderde al de boeken van Yalom uit de plaatselijke bibliotheek. Teveel leesvoer voor een meisje van 17. De stapel Yalom’s op de piano bleef hoog, de aantrekkingskracht die hij op me uitoefende groot. Daarom besloot ik er zelf een paar uit te halen. Ik verslond ze in enkele weken. Interessant! Waarom lees ik dit nu pas, 20 jaar na mijn afstuderen? Maar het is nooit te laat om prachtige dingen te ontdekken. Bedankt waarde neef van mijn moeder.

Yalom heeft wat met de dood en doodsangst. Omdat mijn mama op dat moment net van kanker aan het genezen was, grijpt vooral het boek ‘Tegen de zon inkijken. Doodsangst en hoe die te overwinnen’ mij aan. Een boek dat helpt om de dood en onze sterfelijkheid beter te begrijpen en te accepteren. Het is uit dit werk dat ik wat zal vertellen en uiteraard, voor jullie lieve lezers, wat linken zal maken naar de natuur. Nieuwsgierig naar meer, lees dan hier verder.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: