Thuis

We werken van buiten naar binnen
Voor Natuur & Mens vzw staat interactie centraal bij een ‘thuis’-ontwerp. Naast het esthetische, functionele aspect is het steeds een uitdaging om een tuin, de woning en het interieur in relatie te brengen met de natuurlijke omgeving en de wensen, behoeften en belevingswereld van de bewoners. We werken van buiten naar binnen. We willen de natuur binnen halen in plaats van, wat vroeger al eens het omgekeerde was, de woonkamer buiten door te trekken.  We hechten veel belang aan het gevoel dat bepaalde materialen, elementen, planten, geuren… oproepen.  Beleving staat centraal. We mikken op een tuin waar mensen zich goed voelen bij voorkeur te midden van de natuur.

Vaak worden tuin, woning en interieur afzonderlijk van elkaar bekeken en gerealiseerd. Natuur & Mens vzw ziet dat anders. Van bij het begin zitten architect, tuinontwerper, interieurvormgever en klant samen. Het resultaat van deze gedeelde expertise en ervaring is een uniek en duurzaam totaalconcept waarbij alles op elkaar is afgestemd, elkaar versterkt, aansluit bij de persoonlijkheid van zijn bewoners en optimaal accordeert met de natuurlijke omgeving. Onze projectcoördinator beheerst en bewaakt de geest van het project van start tot oplevering.

natuur-en-mens-pepijn-duintuin

Wonen in de natuur betekent ook zorgen voor natuur

Als compensatie, als hefboom
Door ons intens verlangen naar dat wat we missen, zijnde de natuur, proberen we buiten, letterlijk of als dit niet kan optisch, in onze woning te integreren. Een groene omgeving heeft positieve effecten op onze gezondheid. Meer natuur in je buurt verlaagt ziekteklachten en verhoogt het welzijnsgevoel. Natuur werkt preventief als curatief. Een groen interieur straalt balans en energie uit. In combinatie met een doordacht en duurzaam exterieur zorgt het mentaal en fysiek voor harmonie in de natuurlijke omgeving en in het hoofd van de bewoners. In een landschap dat steeds meer volgebouwd wordt en waar groen schaarser wordt, zijn privétuinen voor Natuur & Mens erg belangrijk. Ze bedekken 8% van Vlaanderen en samen nemen ze een groter oppervlak in dan alle natuurgebieden. Natuur & Mens ziet, omwille van hun grote omvang en kleinschalig karakter, het geheel aan privétuinen ook als hefboom voor een duurzame samenleving en als middel om collectieve doelstellingen te realiseren. In zowel ecologische, sociale, culturele en/of economische zin: klimaatsverandering, verlies aan biodiversiteit, sociale cohesie en bespeelbare groene ruimte…

natuur-en-mens-duintuin-pepijn

Duintuin / siertuin wordt teruggegeven aan de natuur

Wat kan Natuur & Mens voor je doen?
Natuur & Mens vzw geeft lezingen of staat bij met advies voor particulieren, bedrijven en pers.
Iedereen kan bij ons terecht voor het ontwerp, de uitvoering en opvolging van een nieuw ‘thuis’-project of renovatie. We brengen voor elk project, afhankelijk van de vraag en op maat, de juiste experts samen. Hoe groot of klein en welke stijl je ook verkiest, vanuit onze ervaring en deskundigheid helpen we bewoners om de juiste keuzes te maken bij de realisatie van hun plek, hun thuis.

We zijn op zoek naar mensen die zich willen laten onderdompelen, die openstaan voor natuur en die vertrouwen hebben in ons multidisciplinair team onder leiding van een projectcoördinator.

Natuur & Mens  ontwerpt outdoor design (tuinmeubilair, avontuurlijke speeltoestellen, poolhouses, bijgebouwen, boomhutten, zwembaden, sauna’s) en biedt plantgoed aan uit geselecteerde kwekerijen die ecologisch en duurzaam werk verrichten.