nieuws

Natuur Contact Stoornis & Natuur Contact Training

Op 3 mei gaven twee leden van Natuur & Mens een lezing over Nature Contact Training (NCT) en Nature contact Disorder (NCD). Ze spraken een gevarieerd publiek van jong tot oud toe. De Plantentuin van Universiteit Gent vormde een schitterende en toepasselijke locatie. Dit was meteen de lancering van Natuur Contact Training en de bekendmaking van de term Natuur Contact Stoornis (Nature Contact Disorder) aan het grote publiek.

Sara Adriaensen, master in de klinische psychologie, omgevingspsychologe en schrijfster van het boek Doctor Flower – dat dit najaar bij Lannoo verschijnt – verzorgde het wetenschappelijk gedeelte. Pepijn Verheyen, landschapsarchitect gespecialiseerd in de inrichting van een gezonde natuurlijke omgeving en werkzaam bij het Universitair Ziekenhuis Gent, toonde een reeks oefeningen die je in staat stellen om beter contact te maken met natuur.

Natuurcontact wat is dat?
Dat is volgens de NCT-hypothese contact maken met jezelf, met de ander en met de omgeving. Hoe? Door speciale NCT-oefeningen die je in staat stellen ‘to move, relax and connect with nature’. Deze oefeningen zijn gebaseerd op mindfulness, oosterse technieken, gevechtskunsten, wetenschappelijk onderzoek over natuur en gezondheid, evolutionaire psychologie…

Geïnteresseerd in meer? Najaar 2022 starten de Nature Contact Trainingen en voorjaar 2023 komt het boek ‘Nature Contact Disorder & The Principles of Nature Contact Training. Start to move, relax and connect with nature.’ uit. Hou deze website in de gaten voor meer gedetailleerde informatie.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: