nieuws

Ik volg DIRK

“We hebben 50 jaar boven onze stand geleefd als mens. We denken dat we overal alles kunnen beheersen. We dringen leefmilieu’s van wilde dieren binnen, drukke regenwouden tegen de grond. We hebben enorme bosbranden in Australië gehad, er is een enorme sprinkhanenplaag in de Hoorn van Afrika, versterkt door de klimaatverandering. Er is heel veel droogte en nu een pandemie erbovenop”, aldus Dirk Draulans.

“We denken dat we ons als mens alles mogen permitteren ten gunste van de menselijke economie. We leven boven onze stand. Economen zijn weer bezig om de oude routine terug in gang te steken. Er moet gezegd worden… dit gaan we nu eens NIET doen! Hoog tijd om het verhaal om te gooien!”
📢 Ik volg Dirk.

Ondanks het feit dat we zelf natuur zijn slaagden we er als mens in de ecosystemen op onze planeet de laatste 100 jaar meer te veranderen dan ooit sinds het ontstaan van onze soort. Het wordt tijd om onze algemene mentaliteit ten aanzien van natuur bij te stellen. We staan op geen enkel moment boven natuur, wel integendeel. Voor Natuur & Mens is de mens onderdeel van natuur. 🌿🐦👶

Meer lezen…
http://www.natuurenmens.be/wat-is-gezonde-natuur/

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: