vegetatieconcepten: bouwen aan natuur

Natuur & Mens: lezing vegetatieconcepten: bouwen aan natuur

Omschrijving

Hoe leggen we de puzzel bij het inrichten van een park, een landschap of een grotere tuin die we een zo natuurlijk mogelijk karakter willen geven? Vinden we in het ‘wild’ voorbeelden die ons kunnen inspireren. Biedt dit mogelijkheden om los te komen van de huidige vaak nog zeer klassieke denkbeelden en benadering van ontwerp, aanleg en beheer?

Willen we inrichtingsgewijs resoluut kunnen kiezen voor echte dynamische plantencombinaties dan is het leggen van een puzzel waarbij vegetatieconcepten de onderwerpen en plantencombinaties de puzzelstukjes zijn zeer interessant.

Welke voordelen heeft het gebruik maken van vegetatieconcepten daarbij voor ons en onze omgeving en hoe benutten we deze vegetatieconcepten juist als bouwsteen voor natuur? Zijn ze een efficiënte en natuuralike manier om te komen tot een meer veerkrachtig en waardevol ecosysteem? Welke vegetatiesoorten zijn interessant om te gebruiken in vegetatieconcepten, hoe verenigen we ze tot een geheel en wat is hun individueel nut?

Op deze vragen en nog veel meer bieden we met deze lezing graag een antwoord.

Aan de hand van heel concrete voorbeelden, met tekeningen of beeldmateriaal schetsen we heel concreet de mogelijkheden voor het realiseren van gezonde natuur door meer inzicht te hebben in en door het gebruik van vegetatieconcepten.

vegetatieconcepten: bouwen aan natuur

  • lezing
  • doelpubliek: inrichters van natuur, hoveniers/tuinaannemers/tuinarchitecten, studenten tot professionelen uit de groensector
  • duur: 2u
  • Natuur & Mens i.s.m. Pepijn Verheyen
  • kostprijs: neem contact op via info@natuurenmens.be of bel 0495 77 33 94

Natuur & Mens: lezing vegetatieconcepten: bouwen aan natuur. Lezing vegetatieconcepten: bouwen aan natuur is niet van: Natuurpunt, Onze Natuur, Bos+, Velt, INBO, ANB (Agentschap Natuur en Bos), Tuin+, Fris in het Landschap, Landschap vzw, Kubieke Ruimte, netwerk Natuur & Gezondheid

algemeen overzicht lezingen

lezing-N&M-vegetatieconcepten-bouwen-aan-natuur