Speelgroen op je school, gewoon doen!🌳

Omschrijving

Kinderen spelen dramatisch minder buiten. In vergelijking met 2013 is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in de buurt gedaald van 20% naar slechts 14%! Nochtans is buiten spelen in een natuurlijk, groene omgeving van essentieel belang voor de motorische, psychische en sociale ontwikkeling van kinderen. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor speelnatuur, bespeelbare tuinen en schoolspeelplaatsen.

Bert Breugelmans, expert voor Natuur & Mens vzw, loodst je als gewezen onderwijzer, maar ondertussen al ruim 15 jaar speelexpert en ontwerper van bespeelbare ruimten en tuinen door het belang van een groene, avontuurlijke speelplaats. Aangevuld met eenvoudige tips, voorbeelden en aandachtspunten om je speelplaats te vergroenen. Een rondje inspiratiecinema dat aanzet tot denken en zo toepasbaar op je eigen speelplaats.

De lezing kan eventueel uitgebreid worden met een workshop om ook effectief aan de slag te gaan. Samen met het team nemen we de huidige speelplaats onder de loep. In kleinere groepjes passen we de inhoud uit de lezing toe.
De deelnemers wisselen ideeën en tips uit en gaan aan de slag met potlood en gom. Deze workshop is een mooie aanzet als start naar een groenere schoolspeelplaats.

Speelgroen op je school, gewoon doen!🌳

  • lezing
  • doelpubliek: een schoolteam
  • duur: 60 tot 90 min. (+workshop van 2u)
  • Natuur & Mens i.s.m. Bert Breugelmans
  • kostprijs: neem contact op via info@natuurenmens.be of bel 0494 79 09 65