Maakt natuur gezond(er)?

NATUUR maakt gezond

Wat maakt het project NATUUR maakt gezond nu zo uniek? Wel, experten uit verschillende sectoren zoals de groensector, de zorgsector en het onderwijs sloegen voor deze speciale gelegenheid de handen in elkaar. Dit doen ze om samen een pleidooi te houden voor meer natuur ten behoeve van de gezondheid van de mens en van de natuur zelf.  Het doel is enerzijds mensen te informeren over wat natuur voor hun gezondheid kan betekenen en wat gezonde natuur zoal inhoud en anderzijds mensen te tonen hoe ze natuur concreet kunnen inzetten voor hun eigen gezondheid en voor die van een gezondere planeet. Naast gezondheid komen thema’s zoals (bio)diversiteit, milieu, klimaat, duurzaamheid, innovatie en circulariteit aan bod. 

Wat is er te zien en wat valt er te beleven?

Het project vindt plaats in het unieke decor van de Plantentuin van de Universiteit Gent. Daar kan je, wat NATUUR maakt gezond betreft, vijf magische concepten bewonderen of kan je deelnemen aan verschillende workshops en lezingen die uiteraard allemaal te maken hebben met het thema natuur en gezondheid.

De concepten van NATUUR maakt gezond in de Plantentuin

1. Natuur komt naar je toe, natuur migreert spontaan met het concept drijvende NATUUR.

2. De natuur is om je heen, is in en naast je woonomgeving met het concept de NATUURkamer.

3. Omarm en verwelkom natuur, haal natuur instant naar je toe met het concept de NATUURtuin-box.

4. Word onderdeel van natuur, help natuur verspreiden met het concept wandelende NATUUR; een stoet mensen en planten die op zaterdag 7 mei vanuit de Plantentuin samen naar een bijzondere bestemming trekt om daar natuur aan te planten.

5. Leer natuur kennen en begrijpen met het concept van de NATUURstraat; een slingerend pad met pop-up standjes van verschillende organisaties over het thema NATUUR maakt gezond.

6. NATUUR-talks; (inter) actieve lezingen en workshops in zaal Forum van de Gentse Plantentuin

Mis het niet! 

Het project NATUUR maakt gezond is er voor jong en oud, particulier en pro, Gentenaar en wereldburger. Mis het dus zeker niet!