Natuur als medicijn? Tips en trics voor een natuurkuur

lezing: Natuur als medicijn? Tips en tricks voor een natuurkuur.

Omschrijving

Ondertussen bevestigen tal van studies dat wat we al eeuwenlang instinctief aanvoelen; natuur is goed voor onze gezondheid! Niet alleen fysiek maar evengoed op psychisch en sociaal vlak heeft natuur een positieve uitwerking op ons welzijn. Dat een natuurlijke omgeving vandaag de dag als een soort van aanvullend gratis medicijn zonder bijwerkingen of als een groene vitamine wordt gezien is dus verre van verwonderlijk. Natuur als preventief middel ter voorkoming van fysieke en psychische gezondheidsproblemen staat hierbij voorop.

Maar hoe kunnen we maximaal genieten van de positieve impact van natuur op ons welzijn? Welke tips en trics zijn er? Met welke adviezen moeten we rekening houden voor een eigen natuurkuur?

Aan de hand van expliciete voorbeelden schetsen we heel concreet verschillende invalshoeken die kunnen worden gelinkt aan een bezoek aan natuur. Actuele inzichten, benaderingen en hypotheses worden besproken en toegelicht zonder uit het oog te verliezen dat ook evolutionaire principes aan de basis liggen van het al dan niet voordelig zijn van natuur.

natuur als medicijn? tips en trics voor een natuurkuur

  • lezing
  • doelpubliek: volwassenen (met of zonder specifieke kennis)
  • duur: 60 tot 90 min.
  • Natuur & Mens i.s.m. Sara Adriaensen en Pepijn Verheyen
  • kostprijs: neem contact op via info@natuurenmens.be of bel 0495 77 33 94

Natuur & Mens: lezing: Natuur als medicijn? Tips en tricks voor een natuurkuur. Natuur als medicijn? Tips en tricks voor een natuurkuur is niet van: Natuurpunt, Onze Natuur, Bos+, Velt, INBO, ANB (Agentschap Natuur en Bos), Tuin+, Fris in het Landschap, Landschap vzw, Kubieke Ruimte, netwerk Natuur & Gezondheid

algemeen overzicht lezingen

lezing-N&M-natuur-op-doktersvoorschrift