meer biodiversiteit, meer veerkracht en meer gezonde natuur

Het een-op-een ecosysteem

Voor de NATUURtuin-box, een bouwpakket voor je tuin, is een uniek nieuw concept uitgedacht. Vanuit ons ‘denken als natuur’ komen we bij Natuur & Mens tot de formule van een-op-een ecosystemen.

Stel je voor, je gaat bouwen en vertrekt met je tuinaanleg in een haast levenloze omgeving. Hoe lang duurt het dan eer je tuin echt tot een stabiel ecosysteem kan uitgroeien?

Natuur & Mens gebruikt de kracht van natuur als katalysator van de NATUURtuin-box

Bij tuininrichting kan je bijvoorbeeld wel inzaaien met een mengsel voor natuurrijk grasland dat bulkt van inheemse bloemen en grassen, maar nog duurt het zo enkele jaren om voldoende leven in de brouwerij te krijgen en te kunnen spreken van een stabieler vegetatieconcept. Hoe naarstig op zoek we ook gaan naar antwoorden om plekken sneller meer natuurlijk en meer biodivers in te richten, beter dan het transplanteren van ecosystemen kom je niet uit.

Ontdek hier meer over de NATUURtuin-box binnen project NATUUR maakt gezond, op Floraliën 2022. Het is daar dat onze een-op-een ecosystemen als een kloppend hart de toekomstige architectuur kunnen bepalen.