Bert Breugelmans

Secretaris Natuur en Mens vzw – Tuinontwerper en speelexpert


Als papa van 2 en enthousiaste speelvogel als kind is Bert Breugelmans speelexpert in hart en nieren. Meer dan 10 jaar is hij ondertussen professioneel bezig met spelen. Binnen de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) lag hij aan de basis van een sterke visie op vrije tijd, visie op spelen en visie op spelen op het speelplein. Zijn liefde gaat uit naar spelen om te spelen met vrijheid als belangrijkste kernwoord.
In 2009 stond hij aan de wieg van Goe Gespeeld!. Een beweging die opkomt voor het belang van écht (buiten) spelen en streeft naar een positief speelklimaat in Vlaanderen. Hier ontstond de bredere interesse naar bespeelbare (openbare) ruimte, speelweefsel, speelgroen, het maatschappelijk belang van spelen… Als spreker, ondersteuner én (mee)speler wist hij de afgelopen jaren jongeren, ambtenaren, beleidsmakers en begeleiders te inspireren om werk te maken van meer en betere speelkansen voor élk kind.

Sinds 2015 combineert hij zijn passie voor groen, creativiteit en speelexpertise in ontwerp voor Natuur & Mens. De focus ligt daarbij op natuurlijk, bespeelbaar groen met een duurzaam en ecologisch karakter.