Ann Sterckx

Expert voor Natuur & Mens – Ecopsychologe – Natuurcoach – Master psychologie

Voor wie onder ons Ann Sterckx nog niet kent; Ann is een bruisende, sprankelende persoonlijkheid met een passie voor enerzijds ‘persoonlijke ontwikkeling, ingebed in de ontwikkeling van een groter geheel’ en anderzijds het gebied van de ecopsychologie, natuurcoaching, transitie en duurzaam activisme.

Met een achtergrond in HRM, organisatiepsychologie en coaching is Ann daarnaast internationaal gecertificeerd trainer NLP,  trainer Natuurcoaching en heeft ze uiteraard ook een coachpraktijk. Sinds 2010 verdiept ze zich met passie in ecopsychologie, en in 2015 zag haar opleiding Professioneel Natuurcoach het licht. Haar handboek Natuurcoaching verscheen vervolgens in 2018. 

Ann ontwikkelde de Koraalwaaier, een denkmodel om onze verbinding met de natuur te herstellen middels negen natuurbelevingslagen. Daarnaast is ze mede-auteur van het inspirerende boek ‘Goddelijk Wild’ en ‘De gelukkige activist’.

Verder voert Ann een doctoraatsonderzoek naar de relatie tussen onze verbinding met de natuur, zelfzorg en de beroepspraktijk (eerstelijnszorg), onder begeleiding van de Leerstoel Zorg & Natuurlijke Leefomgeving, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, Universiteit Antwerpen.

Ann is eigenaar, mede-eigenaar en oprichtster van verschillende organisaties. Een van deze ondernemingen is EarthWise Education. Dit leercentrum voor natuurverbinding en ecopsychologie biedt ondersteuning in en met de natuur aan via opleiding, workshops en onderzoek. Ook wordt er jaarlijks een evenement rond ecopsychologie en natuurverbinding georganiseerd.

Als je met Ann praat over thema’s zoals ecopsychologie, natuurcoaching en duurzaam activisme, dan twinkelen haar ogen en is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om je niet te laten ‘besmetten’ door haar passie. Haar diepe en echte verbinding met de natuur werkt inspirerend en doet ons goesting krijgen om meer te weten te komen en om haar voorbeeld te volgen. Wil je Ann en haar partner bewonderen in ons filmpje klik dan op deze link